10 Maart 2016

Veer-kracht, spiritueel leven met een bijzonder lichaam

Ga naar overzicht

Deel op:

eer-kracht, spiritueel leven met een bijzonder lichaam, is het tweede boek van dominicanes Holkje van der Veer.

Veerkracht - Holkje van der VeerJe wordt geboren met het Marfan syndroom, je ontvangt een wat lang en slungelachtig lichaam. Hoe ga je om met kwetsbaarheid en de littekens die je opdoet? Maar vooral hoe groei je als vrouw naar een eigen lifestyle.

Holkje van der Veer is een zuster, een dominicanes. Zij beschrijft in dit boek hoe zij vanaf haar kinderjaren positief en met veerkracht met haar bijzondere lichaam leert omgaan. Zij ontdekt meer: ze ontdekt hoe verlangen, vriendschap en vertrouwen haar vreugde en een zinvol leven schenken.

Holkje is openhartig, ook over Gods aanwezig zijn in haar leven. Met veel humor en relativering ontwikkelt de auteurs taal om haar geloof en vertrouwen te delen met veel ’tocht’genoten. Hebben we niet allemaal onze beperkingen? En hoe gaan we er mee om? Ieder hoofdstuk eindigt in enkele vragen voor verwerking en (groeps)gesprek.

Holkje van der Veer (1960) is een vrijgevochten Amsterdamse, studeert in de jaren tachtig aan de sociale academie en doet daarna een studie theologie. Ze loopt stage in het dominicanenklooster in Zwolle, waar ze veel inspiratie vindt. In 1996 treedt ze toe als dominicanes.

2016, Berne Media